Blogger Seo - Technoarti Nedir ? - Technoarti'nın Kullanmanın Faydaları |
Technorati tasarımı, blogların kayıt altına alındığı bir blog arama motoru sistemidir. Bloglar bireysel başvuru sonucu değerlendirmeden geçirilir ve yararlı olduğuna inanılanlar Technorati editörleri tarafından arama motoruna kayıt edilir. Özetle Technorati'ı seçici bir blog kütüphanesi olarak tanımlanabilir. Bloglar ülkelerine ve içerik ekledikleri başlıklara göre kategori edilmiştir bu sayede kullanıcı aradığı konular ile ilgili içerik ekleyen tüm blogları görebilir. Wordpress blog sistemi kendi bünyesinde Technorati ile alakalı bir eklenti bulunduruyor fakat Blogger kullanıcıları bu kadar şanslı değil. Genede Blogger kullanıcıları için ideal bir sistemdir, Blogger hesaplarımızı manüel olarak emek vererek sisteme kayıt ettirebiliriz. Google'ın sevdiği iki sistemi ( Blogger - Technorati ) kullanarak, Google kalite standartlarını yakalama şansınızı artırabiliriz. Adresi : technorati.com/
Blogger Seo Çalışmaları Yaparken Technorati Sitesinin Pagerank: 8 , Trustrank'ı : 10 ve Alexa Global Rank değerinin 1.500 olduğunu hatırlatmak isterim.
Blogger Seo - Technorati İstatistikleri |
Technorati Rank Sistemi Nedir ? |
Technorati'nın Faydaları ve Technorati Rank Sisteminin Getirileri
Daha önceki yazılarımda yabancı dilde yayın yapan sitelerden link almanın yada bu sitelere katılarak paylaşımlarda bulunmanın size yarar değil uzun vadede zarar getireceğini bahsetmiştim. Üstelik Google EMD Güncellemesi >> ile bu durum iyice önem kazandı artık backlinkerin nereden geldiği daha sıkı takip altında . Blogger seo çalışması yaparken daha seçici ve özenli olmamız gerekiyor . Tabi ki farklı dil tercih etmiş site yayınları konusunda ayrıcalıklar var. Geniş kitleler tarafından kullanılan sosyal paylaşım siteleri bu durumdan muaf. Bu tarz sitelerde bloglarınız linkleri bulunması size zarar vermeyecektir. Technoarti bunun güzel bir örneği.- Seçici bir anlayışı benimsemiş oluşu ve editör onayı ile blog eklenmesi sebebiyle Technoarti dan link çıkışınızın olması size Google gözünde değerli olan kaliteli bir backlink kaynağı sağlar.
- Technoarti'nın size sunacağı en önemli kazanım ise Google algoritması, Technoarti kütüphanesinin rankına önem veriyor. Bu rank değerini elde etmek size Google aramalarında üst sıralara çıkma olanağı verir. Rank değerinizin tatmin edici olması sizi Google aramalarında zirvelere doğru çekecektir. Bu sebeple Technoarti rankı elde etmek ve bu rank değerini daha tatmin edici düzeye çekmek için çalışmalarda bulunmak etkili bir Blogger seo faaliyetidir.
- Türkiye'de çok kullanılmaması sebebiyle Technoarti üyeliğiniz size yüksek bir ziyaretçi dönüşü sağlamaz, sınırlı miktarda Türk kullanıcıdan Technoarti üzerinden fazladan hit elde edebilirsiniz.
- Technoarti eklenen her blogun istatistik verilerini blog sahipleri ile paylaşır. Bu sayede blogunuzla ilgili farklı bir bakış ile belirlenmiş istatistikleri görebilirsiniz.
- Sistem favori listesi oluşturma imkanını da sizlere sunuyor, favori oluşturma seçeneği ile takip ettiğiniz siteleri düzenli anlamda listeleme yapabilirsiniz ayrıca sizi takip etmek isteyen kullanıcılar için farklı bir platform sunmuş olursunuz. Sitenizi takip eden, favorileri ekleyen kullanıcı sayısı artıkça Technoarti Rank değerinizde fayda görür bu da Blogger seo çalışmalarında size oldukça katkı sağlayacaktır.
- Technoarti kullanmak rakip siteleri incelemek açısından da size yarar sağlayabilir. Anahtar kelimeleriniz ile arama yaparak rakiplerinizin ne durumda olduğunu ve onlara oranla hangi konularda daha eksik bir çalışma yürüttüğünüzü tespit edebilirsiniz.
- Kişilerin takip alanları açık olduğu için internet kullanıcılarının en çok hangi tip blogları takip ettiğini ya da hangi tip bloglarda daha fazla zaman geçirdiğini analiz ederek üzerine yatırım yapmanız gereken faaliyetleri değerlendirebilirsiniz. İçerik yatırımlarınızın yanı sıra çok sayıda blog incelemek size tasarım hakkında yeni fikirlerde sunacaktır.
Bu Sebeple Blogunuzun Arama Sonuçarında Tepelerde Olmasını İstiyorsanız Technorati Kayıt Olmalısınız. Technorati Nasıl Kayıl Olunur? >>
0 yorum:
Yorum Gönder